3 mogelijke oorzaken van stank bij regenweer

Om je thuis te kunnen voelen in je eigen woning, moet je huis natuurlijk ook lekker ruiken. Helaas zijn er veel zaken die voor nare geurtjes in je woning kunnen zorgen. Het is beter om de oorzaak hiervan te vinden, zodat je het probleem zo snel mogelijk oplost. Merk je dat je vooral last hebt van geurhinder tijdens regenweer? Dan zijn er drie mogelijke problemen die de geur veroorzaken.

Geurhinder door schimmel in huis

Woon je in een gebied waar veel regen valt en heb je een huis dat slecht geïsoleerd is? Dan zou schimmel wel eens een veroorzaker van vervelende geurtjes kunnen zijn. Schimmel ontstaat in vochtige, slecht geventileerde ruimtes. Er ontstaan grote vochtige plekken in de muren, waardoor er uiteindelijk schimmel zal vormen op de muren en rondom je ramen. Schimmel veroorzaakt vervolgens weer een muffe geur die soms erg vervelend kan zijn. Regenachtig weer versterkt deze geur, aangezien er weer nieuw vocht naar binnen komt.

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van geurhinder

Binnensijpelend regenwater zorgt voor stank

Mogelijk is je woning niet helemaal waterdicht, waardoor een regenbui veel schade veroorzaakt. Tijdens het regenweer sijpelt er langzaam maar zeker water naar binnen, bijvoorbeeld via het raamkozijn of het dak. Dit beschadigt het metselwerk, maar ook het hout, behang en verfwerk in je woning. Wanneer deze onderdelen te lang nat zijn, zal er een vervelend geurtje ontstaan. In de meeste gevallen zorgt dit voor een muffe geur, maar je woning kan ook gaan stinken wanneer het om afvalwater gaat.

Geurhinder door septische put

Tijdens regenweer is de septische put ook een veel voorkomende veroorzaker van nare geurtjes. Dat heeft verschillende redenen. Zo komt er meer druk op de riolering te staan tijdens een heftige regenbui. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat het afvalwater in de septische put naar boven wordt geduwd. Is er geen goede reukbarrière of sifon geplaatst? Dan ontstaat er geurhinder door septische put. Ook is het mogelijk dat de put overstroomt tijdens regenweer. Afvalwater wordt niet meer goed afgevoerd en je badkamer zal gaan stinken. Dit voorkom je door je septische put periodiek te laten reinigen en ledigen.

Last van geurhinder door septische put?

Heb je ook last van nare geurtjes wanneer er geen regenweer is? Dat kan, want er zijn nog meer oorzaken voor geurhinder in en rondom het huis. Wanneer het echt niet lukt om de oorzaak van de geur te bepalen, is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Bij Derudder Cleaning zijn we in staat om de oorzaak van geurhinder op te sporen. Bovendien verhelpen we het probleem zo snel mogelijk, zodat de overlast meteen voorbij is.

Contacteer ons dus vooral om een afspraak te maken voor geurdetectie in jouw woning.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7