Waarom Derudder Cleaning er is en hoe we zo hard konden groeien

Derudder Cleaning is een verhaal van expertise en knowhow, opgebouwd doorheen vele tientallen jaren en doorgegeven van de eerste generatie op de tweede generatie.

Technologische vooruitgang en ervaring stuwde Derudder naar nieuwe professionele uitdagingen.

1967

In 1967 start Bernard Derudder zijn eenmanszaak. Hoofdactiviteit is het reinigen van beer- en regenputten bij kleine bedrijven en particulieren. Op 14-jarige leeftijd stapt zoon Christ Derudder mee in de onderneming.

 

Activiteiten als afvalverwerking, recycling en industriële Cleaning worden nieuwe business units. Zeven jaar later wordt een eerste industriële wagen aangekocht. Bedrijven kunnen beter en sneller bediend worden. Amper twee jaar later komt daar nog een wagen bij voor de particuliere markt.

1992

De persoonlijke service en de technische kennis van de familie Derudder krijgt overal bijklank. De groei laat niet op zich wachten. In 1992 acht vader Bernard Derudder de tijd gekomen om de zaak integraal over te laten aan zoon Christ.

1997

Christ schakelt in 1997 nog een versnelling hoger met nog een extra industriële wagen. Een nieuwe mijlpaal staat met dikke letters in de boeken genoteerd: het jaar 2000. Het nieuwe millenium brengt een nieuw bedrijf DMC. Christ Derudder spitst zich voortaan ook toe op het ophalen en reinigen van industrieel afval.

2004 - 2016

In 2004 schaft Derudder zich nog een industriële oplegger met trekker aan. In 2016 beschikt het bedrijf over maar liefst 6 reinigingswagens voor zeer specifieke werkzaamheden. Ondertussen is Derudder Cleaning een naam als een klok.

2018

We schrijven ondertussen 2018. Christ Derudder blijft aan boord van wat Derudder Cleaning blijft. Baudewijn Vancoillie en Stijn Haghebaert nemen het bedrijf over en zetten de professionalisering door.

2021

Stijn en Baudewijn blijven aandeelhouders van Derudder Cleaning. Maxi Cleaning vervoegt hen als hoofdaandeelhouder. Met verenigde krachten tasten Maxi Cleaning en Derudder Cleaning de markt af op zoek naar synergie├źn en een uitbreiding van het werkgebied.

2022

De samenwerking werpt al snel zijn eerste vruchten af. Na de overname van Rucojet in Ieper breidt Derudder Cleaning zijn geografisch servicegebied uit met een tweede vestiging in West-Vlaanderen. Pieter Haghedooren wordt aangetrokken om in Ieper de dagelijkse leiding op zich te nemen. Stijn Haghebaert blijft als gedelegeerd bestuurder de twee business units aansturen. Daarnaast wordt de vloot verder uitgebreid tot 11 hogedrukcombiwagens en een team van 25 professionals.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7