Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van geurhinder

Geurhinder kan een erg vervelend probleem zijn dat je woonplezier verpest. Dit zijn de meest voorkomende problemen die vervelende geurtjes veroorzaken.

Je wilt natuurlijk dat je huis zo lekker mogelijk ruikt. Met geurkaarsjes, lekker eten en fris schoonmaakmiddel laat je je woning helemaal als thuis voelen. Maar wat doe je wanneer je regelmatig last hebt van onverklaarbare nare geurtjes?

Er zijn verschillende redenen waarom je geurhinder kunt ervaren in je woning. Meestal is het probleem te herleiden naar je badkamer of keuken, waar problemen met je afvoer of septische tank voor vervelende geurtjes zorgen. Zodra je weet wat het probleem veroorzaakt, kan je het gelukkig ook aanpakken. Dit zijn een aantal van de meest voorkomende problemen die uiteindelijk geurhinder veroorzaken.

Geurhinder door lekkage

Een van de grote oorzaken van geurhinder is een lekkage. Tijdens een lekkage stroomt het water van je toilet namelijk niet netjes weg via de afvoer, maar is er een plek waar het water uit de leidingen stroomt. Zo ontstaan er boven of onder de grond enkele plekken waar het geurende water stilstaat, wat alleen maar voor nog meer nare geurtjes zorgt. Bovendien komt niet al het water in een afgesloten septische put terecht wanneer je last hebt van een lekkage.

Verouderde afvoerbuizen zorgen voor geurhinder

Woon je in een oud huis waar de afvoerbuizen al ontzettend lang niet meer vervangen zijn? Dan is dat mogelijk een oorzaak van het probleem. In oudere afvoerbuizen zit namelijk jarenlange aanslag van vervuild water. Hierdoor geven ze mogelijk een constante geur af die als heel erg vervelend wordt ervaren. Mogelijk moeten de buizen worden vervangen of zijn ze aan een grondige reiniging toe.

Overgelopen septische put

Geurhinder door septische put ontstaat niet alleen door verstoppingen, maar ook door overstromingen. Is de put al een lange tijd niet gereinigd of geledigd? Dan stroomt het water mogelijk niet meer goed weg. Het resultaat is een overstromende septische put, waardoor er nare geurtjes door de afvoer omhoog komen.

Hulp nodig?

Soms is het lastig om te bepalen wat nou precies de oorzaken van geurhinder zijn. In dat geval is het een goede optie om een professional in te schakelen, zodat je zeker weet dat het probleem wordt opgelost. Derudder Cleaning is altijd in te schakelen voor geurdetectie en lekopsporing (we gebruiken hiervoor o.a. een rookmachine), zodat je binnen de kortste keren weer van je woning geniet zonder last te hebben van vervelende geurtjes.

Contacteer ons dus snel om een afspraak te maken.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7