Hoe je septische put goed afsluiten?

Elke septische put die je goed afsluit, mag geen geurhinder veroorzaken. Indien je toch geurtjes gewaar wordt, dan is er wat mis. Daarom is een goede afsluiting van het deksel een must. Want anders kan je je kapot zoeken naar een lek.

Slecht afgesloten septische putten kunnen geurhinder opleveren.

Een septische put openen dat doe je voor een reiniging, een controle of een plaatsing. Wanneer we langskomen voor een reiniging van je septische put, vragen we altijd op voorhand of de put makkelijk te openen is.

Ook wanneer je het vermoeden hebt dat wat verkeerd is met je septische put en we langskomen voor een controle, gaan we de septische put openen.

De derde reden waarom je je septische put zou openen is net na een plaatsing. Dat is niet meer dan logisch. Na de opening van de septische put, moet je de put natuurlijk opnieuw gaan afsluiten.

Hoe sluit je een septische put zo goed mogelijk af?

Simpel: de oude trucjes werken nog altijd het best. Door vet aan te brengen in de gleuf rondom de opening van de septische put. Het vet zal zorgen voor een vacuĆ¼m. Hierdoor is het onmogelijk dat luchtjes nog een weg naar buiten vinden. Vergeet na het sluiten van het deksel niet om het overtollige vet weg te strijken. Dat is proper.

Hoe merk je dat een septische put niet goed is afgesloten?

Door ontsnappende luchtjes. Met een geurdetectie kunnen we dit vaststellen. We pompen rook doorheen buizen en leidingen. Daar waar de rook aan de oppervlakte komt, is een opening. Want waar rook doorheen kan, kan ook lucht en dus geur ontsnappen. Eens de geurhinder gelokaliseerd is, kunnen we aan de slag om die te voorkomen.

Het afsluiten van een septische put moet dus goed gebeuren. Want anders begin je snel geurtjes op te merken. En wie wil dat nu?

Hulp nodig met je septische put?

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7