Hoe weet ik of ik een septische put heb?

Wanneer je een huis koopt, probeer je natuurlijk zoveel mogelijk informatie over het pand te krijgen. Dat is alleen niet altijd even makkelijk. Zo hebben veel oude panden geen originele bouwplannen meer, waardoor je niet alle informatie hebt over aanwezige leidingen en putten. Daarom zijn er veel gezinnen die niet weten of hun woning is voorzien van een septische put.

Het is belangrijk om dit te weten, want deze putten moet je namelijk ook goed onderhouden. Bovendien ontstaat er soms overlast door lekkages en overstromingen, waardoor het goed is om alle putten van je woning goed in kaart te hebben. De vraag is alleen: hoe weet je of je een septische put hebt? Gelukkig zijn er een aantal methoden om deze putten op te sporen. Dit doe je meestal niet zelf, aangezien professionele bedrijven beschikken over de juiste apparatuur om deze klus te klaren.

Opsporing met een sonar en camera

Wanneer wij onderzoeken of je een put in huis hebt, doen we dit met een speciaal sonarapparaat. Deze sonar bevestigen we meestal aan een ontstoppingsdarm, die vervolgens door de afvoer geleid wordt. De flexibele darm glijdt moeiteloos door de leidingen en brengt zo precies in kaart hoe deze buizen lopen. Leiden ze naar een put? Dan is dat op deze manier eenvoudig zichtbaar. Het is daarnaast ook mogelijk om een put op te sporen met een externe leidingdetector. De professionals van Derudder Cleaning houden deze boven de grond, waardoor speciale sonarapparatuur de aanwezigheid van leidingen of een put opspoort. Je krijgt dus inzicht in alles wat er zich onder de grond afspeelt, waardoor je uiteindelijk ook de exacte locatie van de put ontdekt.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een septische put en een beerput?

Moet er iets worden opengebroken?

Tijdens de zoektocht naar de putten in en rondom je woning, verwacht je misschien dat de grond moet worden opengebroken. Vroeger was dat misschien wel zo, maar tegenwoordig zijn er handige technieken die ervoor zorgen dat dit niet nodig is. Door gebruik te maken van bestaande leidingen, brengen wij moeiteloos in kaart welke putten en afvoeren zich allemaal in en rondom jouw huis bevinden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je grond wordt opengebroken tijdens het proces.

Je septische put ledigen en reinigen

Heb je kunnen achterhalen dat je huis over een septische put beschikt? Dan is het belangrijk dat je deze put goed verzorgt. Dat doe je door hem periodiek te laten ledigen en reinigen. Schakel daar een professioneel bedrijf voor in, zodat je zeker weet dat de put in goede staat blijft. Bij Derudder Cleaning staan wij altijd voor je klaar en reinigen en ledigen we je septische put in een mum van tijd.

Contacteer ons gerust om een afspraak te maken.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7