Loopt het water van je toilet traag weg? Volg dan deze tips!

Een verstopt toilet: het is een van de vervelendste problemen die je in je woning kunt tegenkomen. Er zijn talloze oorzaken die ervoor zorgen dat het water in je toilet niet goed wegloopt. Je toilet ontstoppen is in deze situaties de enige oplossing, maar hoe pak je dat precies aan? Dankzij deze simpele tips zorg jij ervoor dat het water van je toilet voortaan weer moeiteloos wegloopt.

1. Gebruik een ontstopper voor een kleine verstopping

Wanneer een verstopping ontstaat door een grote prop toiletpapier, is een ontstopper de makkelijkste manier om het probleem te verhelpen. Deze rubberen doppen zitten vast aan een houten stok en zuigen zich vacuĆ¼m rond de afvoer van je toilet. Plaats de ontstopper onder water en druk deze langzaam aan. Vervolgens is het belangrijk om op en neer te bewegen met de ontstopper, zodat de druk in de afvoer toeneemt. Blijf dit herhalen tot de verstopping volledig is verdwenen.

2. De trekveer biedt hulp bij verstoppingen in de badkamer

Mogelijk werkt een ontstopper niet voldoende, of zit de verstopping niet bij het toilet. Verstoppingen onder de wastafel of douche veroorzaken soms ook overstromingen bij het toilet. In dat geval is een trekveer een goede optie. Deze lange veren zijn erg flexibel en passen moeiteloos in iedere afvoer. De veer wrikt een eventuele verstopping los en breekt hem op in kleine stukjes, waardoor het water weer makkelijk doorspoelt.

Lees ook: Een toilet ontstoppen met een hogedrukreiniger: kan dat?

3. Baksoda en azijn, natuurlijke ontstoppers

Ga je je toilet ontstoppen, dan zijn soms de meest simpele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voldoende om de klus te klaren. Zo zijn baksoda en azijn goede natuurlijk ontstoppers die bovendien mild zijn voor je afvoer. Giet een pak zuiveringszout (ofwel: baksoda) in de afvoer van je toilet. Vervolgens giet je een fles azijn over de baksoda heen, waardoor er een reactie ontstaat. Je zult merken dat het mengsel gaat schuimen en borrelen. Dit laat je een aantal minuten inwerken, waarna je een emmer heet water door de afvoer giet. De natuurlijke reactie van azijn en baksoda is soms voldoende om natuurlijk verstoppingen los te weken.

Meer tips? Zo raken jouw leidingen minder snel verstopt!

4. Een simpele kleerhanger kan je toilet ontstoppen

Wil je je toilet ontstoppen met spullen die je al in huis hebt? Dan is een kleerhanger een goede optie. Gebruik een metalen kleerhanger en trek deze los. Wikkel de punt in een doek, want je wilt je toilet natuurlijk niet beschadigen. Vis vervolgens de verstopping voorzichtig uit het toilet. Deze methode werkt alleen bij oppervlakkige verstoppingen, aangezien je slechts een klein deel van de afvoer kunt bereiken.

Is de verstopping hardnekkig? Schakel Derudder Cleaning in!

Soms lijkt geen enkel middeltje sterk genoeg om het water van je toilet sneller weg te laten lopen. In dat geval is het verstandig om een professional in te schakelen. Bij Derudder Cleaning ontstoppen wij ieder toilet, wat de oorzaak ook is. Of je nu in een appartement woont of een septische tank hebt: wij vinden altijd een oplossing.

Contacteer ons dus nu om een afspraak te maken.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7