Mijn douche stinkt: help!

Een douche nemen en daarna heerlijk fris de dag in. Zalig! Maar help, wat als je douche plots vies begint te ruiken. Dat kan de bedoeling niet zijn. Er kunnen veel symptomen zijn en vaak is de oorzaak een en dezelfde. Wat je er zelf tegen kan doen of hoe wij kunnen helpen. Dat lees je zo meteen.

Stinkt je douche? We kunnen helpen!

Op fora voor doe-het-zelvers lees je tal van vragen. Zoals:

  • Waarom stinkt mijn douche?
  • Het putje van mijn douche stinkt.
  • Er hangt een rioollucht in mijn douche.

Allemaal zaken die wijzen op vervuilde afvoerleidingen. De typische muffe geur, sommigen verwijzen zelfs naar rotte eieren, is ondragelijk. Natuurlijk wil je daar zo snel mogelijk van af. Maar je wil ook niks verkeerd doen of beschadigen. Anderzijds wil je geen geld kwijt zijn aan iets wat je zelf kan aanpakken.

Wat je zelf kan doen om vieze geur in je douche te vermijden

Afvoerleidingen van douches raken vaak verstopt door restzepen. Onder de douche zeep je je in en spoel je je weer af. Die zeep, weliswaar in verdunde vorm, is nog kleverig. Als een ophoping in de afvoerleiding start, stapelt die zich doorgaans verder op. Daar kunnen weken en maanden overgaan. Maar uiteindelijk kan zich een massa verzamelen die zorgt voor een verstopping.

Organisch materiaal kan zich daar ook aan vastklampen: haren en huidschilfers bijvoorbeeld. Organisch materiaal rot en geeft een vieze geur af. En daar hebben we het. Daar kan je makkelijk wat aan doen. Of je koopt zepen die snel afbreken. Of je spoelt de douche goed uit met warm water.

Regelmatig het doucheputje uitkuisen helpt natuurlijk ook altijd. Ontstoppers kunnen ook hun ding doen, maar wees er voorzichtig mee. Controleer zeker ook eens of er nog water in de sifon staat. Als die droog blijkt te zijn, kan ie zijn belangrijkste rol niet vervullen: een vieze geur tegenhouden.

Sommige mensen hebben zelfs de neiging om zaken in het putje te proppen. Uiteraard verkeerd, maar hoe verkeerd dit is, beseffen ze pas te laat.

Wat wij doen zodat je douche niet langer stinkt

Wij gaan onder hoge druk water pompen. Alle vuiligheid wordt vervolgens eruit gezogen door een vacuüm te creëren. Het is een relatief kleine interventie, maar wel eentje die grondig gebeurt. Vergelijk het met je auto. Je kan al eens je auto wassen, eerder een kattenwasje, of je kan hem grondig kuisen en in de wax zetten. Wel, zo is het ook met je afvoerleiding als wij gepasseerd zijn.

Onze doortocht zorgt voor een grondige reiniging van je afvoerleidingen. Niet alleen is je acuut probleem opgelost, bovendien geven we tips om ons niet meer terug te zien.

Hulp nodig?

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7