Mijn septische put is alweer vol, hoe kan dit?

Septische put vol na een paar. Hoe kan het toch? “Jullie zijn hier nog maar net geweest en mijn septische put is alweer vol. Dat kan toch niet zijn, hé?”. Zo’n telefoontje krijgen we soms wel eens binnen. Ontevreden klanten, nee hoor. Regelmatig is het antwoord eenvoudiger dan je ooit kan inbeelden.

Septische put is natuurlijk direct weer vol

De Septische put is geledigd, we vertrekken naar de volgende klant. Op dat moment begint jouw septische put zich alweer te vullen. Met water. Tuurlijk, je spoelt door. Per spoelbeurt gaat dit al snel om 10 liter. Na een aantal spoelbeurten zit je septische put dus alweer vol. Met water.

Een septische put hoef je niet te laten ledigen als die vol zit met water. Een septische put moet je laten ledigen wanneer er massa (je-weet-wel) in zit. Als die massa boven de uitgang van je septische put komt, dan is het weer tijd voor een lediging. Tot die tijd kan je gerust zijn. Tenzij…

...Tenzij de septische put vult met verkeerde dingen

Wat ook wel eens durft voorvallen is een verkeerde aansluiting. Een te brede bebuizing naar de septische put. Door een brede diameter van de buizen is er geen druk. Door het gebrek aan druk, ontstaat sneller een ophoping. Met alle gevolgen van dien.

Een ander structureel probleem kan de lengte van de buizen zijn. Een toilet op een halve dagreis afstand van een septische put is allerminst een goed idee. De druk is vaak niet sterk genoeg om de massa in de septische put te krijgen. Dan kom je ook in de problemen.

Conclusie

Een net geledigde septische put is direct weer vol. Vol met water en niet met uitwerpselen. Als er zich toch problemen voordoen, dan contacteer je best even de installateur van je septische put.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7