Mijn WC brobbelt: wat moet ik doen?

“Als ik sjas broebelt mijn wc”. Voor de niet-West-Vlamingen: “Als ik doorspoel borrelt mijn toilet”. Een opmerking die we vaak horen aan de telefoon. Om te starten: het is geen reden voor paniek, maar wel een indicatie. Als je de grote problemen wil voor zijn, dan bel je nu beter. Dat scheelt weer een pak werk en euro’s.

brobbelende wc

Een verstopping van je toilet

De kans is groot dat het brobbelende geluid van je wc komt door een verstopping. Waar die verstopping zit? Dat kunnen we niet zomaar zeggen. Een zwakke plek is vaak de sifon. De zwanenhals is door zijn bochtenwerk nogal kwetsbaar. Oorzaak zijn vaak proppen toiletpapier van slechte kwaliteit, inlegkruisjes, tampons of vochtige doekjes.

Een overvolle septische put

Kijk eens goed naar je toiletwater. Stijgt het water eerst om daarna heel langzaam te zakken? Zie je dan plots het toilet helemaal droogtrekken? Om vervolgens een klokken geluid te maken? Als je 3 keer ‘ja’ geantwoord hebt, dan is het tijd om jouw septische put te laten ledigen.

En wat nu?

Simpel, als je zelf het probleem kan oplossen (zonder schade toe te brengen), dan kan je dat proberen. Lukt het niet of ben je niet helemaal zeker? Dan kan je ons bellen. Elke dag maken we een toer op van bestemmingen. Met wat geluk kunnen we jouw adres direct mee opnemen in de planning.

Onze ontstoppingsdiensten zijn dagelijks actief in oa Kortrijk, Bellegem, Bissegem, Heule, Marke, Rollegem, Izegem, Harelbeke, Zwevegem, Waregem en Roeselare. Frequent komen we ook langs aan de kust en de Vlaamse Ardennen.

Kunnen we helpen met je wc?

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7