Handige tips voor een beter gebruik van je vetput

We geven enkele belangrijke aandachtspunten mee die zeker van pas kunnen komen bij de installatie of het gebruik van een vetafscheider.

6 tips die je misschien kunnen helpen

• Een vetafscheider dient enkel en alleen voor het reinigen van afvalwater uit grootkeukens en horeca. Sanitair en regenwater mogen absoluut niet op een vetafscheider worden aangesloten. Het rioolstelsel moet dus zeker gescheiden zijn.

• Plaats steeds een vetput die aan alle normeringen voldoet. Zonder CE-markering mag een leverancier een product niet verkopen. Bij de CE-markering hoort ook een prestatieverklaring, die uitlegt wat het product doet en wat de eigenschappen ervan zijn.

• Een vetafscheider moet vorstvrij geplaatst worden. Je wil immers vermijden dat het koud water in de vetput vervriest. Daardoor stopt de werking van de vetafscheider en kan er schade optreden.

• Bij de plaatsing hou je best rekening met de structurele sterkte van de afscheider. Zo is een betonnen vetafscheider veel sterker dan een uit kunststof. Een betonnen afscheider plaats je best wanneer er zwaar bijvoorbeeld verkeer over de vetput moet rijden.

• Vanzelfsprekend moet de vetafscheider waterpas geplaatst worden.

• Het is niet verplicht maar wel aangeraden om voor en na de vetafscheider nog een controleput te voorzien. Op die manier kan je gemakkelijk controleren of je afscheider nog afdoende werkt. Controleputten kunnen ook van pas komen bij een eventuele verstopping!

Alles weten over de vetput in jouw zaak? Download dit gratis boekje over vetputten en weet voortaan perfect wat je te doen staat.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7