Kan je ook zelf je vetput reinigen?

Dat is geen goed idee. Het effectief ledigen van een vetput kan alleen met de juiste apparaten. Een erkende reinigingsfirma gebruikt hiervoor een vacuümwagen die de hele inhoud van de put (slib, water en vette bovenlaag) in één keer opzuigt en opslaat.

Zonder professioneel materiaal is het met andere woorden niet mogelijk om een vetput goed te legen. Het is uiteraard ook belangrijk dat de vetafscheider na het ledigen goed gereinigd wordt. Ook de aan- en afvoerleidingen moeten onder hoge druk doorgespoten worden om verstoppingen te vermijden. Vergeet niet dat, als je beslist om zelf aan de slag te gaan en de reiniging in het beste geval lukt, je ook rekening moet houden met het afval!

Wat gebeurt er met het vet uit je vetput?

De afvalstoffen en het afvalwater worden steeds afgevoerd naar erkende verwerkingsbedrijven, volledig volgens de wettelijke richtlijnen. De erkende reinigingsfirma bezorgt je een verwerkingsattest als garantie dat het afval uit de vetafscheider op een ecologische manier verwerkt zal worden tot een duurzame energiebron. Heel wat restaurants en bedrijven geven die attesten een zichtbare plaats in hun zaak om aan hun klanten te tonen dat er op een ecologisch verantwoorde manier wordt gewerkt. In deze tijden waarin milieu steeds hoger op de agenda komt te staan, is dat geen onbelangrijk verkoopargument. Derudder Cleaning is erkend voor vervoeren en het opslaan van de afvalstoffen en afvalwater

Alles weten over de vetput in jouw zaak? Download dit gratis boekje over vetputten en weet voortaan perfect wat je te doen staat.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7