Waar plaats je een vetput best?

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de specifieke situatie kan je opteren voor een apparaat in vrije opstelling (bovengronds) of voor een exemplaar op maat dat ondergronds ingebouwd wordt. Meestal is een vetafscheider een put gemaakt van beton, kunststof of rvs die in het rioolstelsel wordt geplaatst. Een vetput plaats je best net buiten het gebouw in kwestie, en dat om hygiƫnische redenen.

Bij het ledigen of reinigen van de vetafscheider kunnen immers bacteriƫn vrijkomen die je liever niet in je gebouw of keuken krijgt. Tegelijk plaats je een afscheidersysteem best zo dicht mogelijk bij de verontreinigingsbron. De plaats moet gemakkelijk bereikbaar zijn voor controle, onderhoud en reiniging. Daarbij hou je best rekening met het feit dat het leegmaken en reinigen met een grote vrachtwagen gebeurt.

Hoe bepaal je de capaciteit van je vetafscheider?

Het criterium om de grootte van je vetafscheider te bepalen, is de vetconcentratie in het afvalwater. Je weet dus best op voorhand hoeveel lozingspunten er zullen zijn die aangesloten worden op de vetput. Aan de hand van die gegevens kan een capaciteitsberekening worden gemaakt om de grootte van je vetafscheider te kunnen bepalen.

Alles weten over de vetput in jouw zaak? Download dit gratis boekje over vetputten en weet voortaan perfect wat je te doen staat.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7