Problemen met de waterafvoer van het toilet

Iedereen wilt graag dat een toilet zo goed mogelijk functioneert. Dat betekent dat het water moeiteloos wegspoelt en dat er geen nare geurtjes ontstaan. Helaas hebben veel mensen soms last van een slecht werkende waterafvoer bij het toilet. Mogelijk moet je je afvoer ontstoppen, maar er zijn ook andere zaken die het probleem kunnen veroorzaken. Voordat je kunt weten wat de oorzaak is, moet je eerst weten met welk probleem je te maken hebt. Stroomt het toilet over? Stroomt het water minder snel weg? Of maakt je toilet een apart geluid? Voor ieder probleem is er wel een passende oplossing.

Het water spoelt niet weg

Wil je het toilet doorspoelen en loopt het spoelwater vervolgens niet weg? Dan heb je te maken met een volledige verstopping. Iets blokkeert de afvoer, waardoor het water niet door de leidingen kan stromen. Dit probleem heeft verschillende oorzaken. Mogelijk is er door de jaren heen een grote prop in de afvoer ontstaan. Dit gebeurt wanneer je zaken door het toilet spoelt die daar eigenlijk niet thuishoren, zoals etensresten,verzorgingsdoekjes of urinesteenzuur (wegens het niet doorspoelen). Een andere oorzaak is schade aan de leidingen of een ophoping van te veel toiletpapier. Je moet de afvoer ontstoppen voordat je weer gebruik kunt maken van je toilet.

Lees ook: Wat mag je wel en niet doorspoelen in het toilet?

Het water van het toilet klokt of borrelt

Normaal gezien loopt het water van je toilet in één soepele beweging weg. Hoor je een klokkend geluid of zie je dat het water borrelt? Dan is er iets niet helemaal in orde. Mogelijk zit er een vreemd object in je afvoer wat de leiding gedeeltelijk verstopt. Je afvoer ontstoppen is in dat geval ook een goede oplossing. Daarnaast kan de oorzaak wat dieper liggen. In dat geval is er een probleem met je septische put. Wanneer deze te vol is, zal het water van je toilet niet meer moeiteloos weglopen. Het resultaat is een klokkend geluid van kleine beetjes water die door de afvoer stromen. In deze situatie moet je je septische put laten ledigen en reinigen om het probleem te verhelpen.

Hulp nodig?

Problemen met de waterafvoer van je toilet zijn ontzettend vervelend. Je kunt je sanitair namelijk niet gebruiken zoals je gewend bent en hebt mogelijk last van vervelende geurtjes in de badkamer. Daarom is het wel zo fijn wanneer het probleem zo snel mogelijk verholpen wordt. Derudder Cleaning is altijd in te schakelen voor het ontstoppen en controleren van je toilet. Mocht er een probleem zijn met de afvoer, dan lossen wij dat op. Ligt het probleem aan je septische put? Geen enkel probleem, want ook dat is een van onze expertises.

Contacteer ons dus gerust om een afspraak te maken, zodat wij je toilet en afvoer ontstoppen.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7