Een toilet ontstoppen met een hogedrukreiniger: kan dat?

Wanneer je last hebt van een verstopt toilet, wil je het probleem natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Er zijn allerlei methoden die het proberen waard zijn. Zo is het verstandig om eerst met een ontstopper aan de slag te gaan, waarna je eventueel een trekveer gebruikt om de verstopping los te maken. Helpt dit allemaal niet? Dan is een hogedrukreiniger misschien nog een goed alternatief. Je moet echter wel weten hoe je deze apparatuur het best gebruikt, want het is zonde wanneer je je toilet of leidingen beschadigt.

Stap 1: Leeg en verwijder de toiletpot

Zorg ervoor dat er geen water meer in de toiletpot zit en demonteer deze vervolgens. Dit doe je door de schroeven los te draaien waarmee de pot bevestigd is aan de grond of aan de muur. Til de pot uit de opening van de afvoer en maak meteen de zwanenhals leeg. Nu heb je toegang tot de afvoer.

Stap 2: Monteer een reinigingsmodule op de hogedrukreiniger

Het is niet verstandig om zomaar je hogedrukreiniger te gebruiken voor het ontstoppen van je toilet. Je hebt hier namelijk een speciale reinigingsmodule voor nodig. Deze kop maakt het mogelijk om door de verstopping heen te vreten, waar het normale uiteinde van je hogedrukreiniger dat niet kan.

Probeer ook: Zo raken jouw leidingen minder snel verstopt

Stap 3: Zoek de verstopping

Is je hogedrukreiniger klaar voor gebruik? Steek de kop dan in de afvoer van je toilet. Dankzij de flexibele slang kan je de reiniger moeiteloos door de afvoer leiden. Heb je de verstopping gevonden? Probeer de kop van de reiniger dan gedeeltelijk door de verstopping te drukken, zodat je een kleine opening maakt.

Stap 4: De verstopping verwijderen

Zodra de hogedrukreiniger op de juiste plek is, zet je hem aan. Door de grote druk breek je de verstopping in allerlei kleine stukjes en zal het makkelijker zijn om de overgebleven resten weg te spoelen.

Stap 5: Controleer het resultaat

Ondanks dat je je toilet kunt ontstoppen met een hogedrukreiniger, raden we dit bij Derudder Cleaning niet aan. Wanneer je onervaren bent met rioleringswerk en verstoppingen, kan je je leidingen namelijk beschadigen. Alsook indien er urinesteen aanwezig is en dit loskomt, kan dit leiden tot grotere verstoppingen. Daarom is het in dringende gevallen beter om ons in te schakelen voor het ontstoppen van je toilet. Zo pak je het probleem op een professionele manier aan en houd je je toilet in goede staat.

Contacteer ons dus meteen om jouw verstopte toilet te ontstoppen.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7