Zo raken jouw leidingen minder snel verstopt

Stroomt het water uit je gootsteen niet meer weg? Of merk je dat het water van je douche steeds langzamer wordt weggevoerd? Dan kan het zijn dat je met een verstopping te maken hebt. Het is een veel voorkomend probleem, maar het is ook erg makkelijk te voorkomen. Hoe? Wanneer je deze zes simpele tips volgt, zal je merken dat jouw leidingen een stuk minder snel zullen verstoppen.

1. Reinig je putje regelmatig

Haren en zeepresten zijn twee grote boosdoeners die je afvoer in een mum van tijd verstoppen. Daarom is het belangrijk om je putje altijd grondig te reinigen na het douchen. Dat is een stuk eenvoudiger wanneer je een speciaal zeefje over het putje plaatst. Zo vang je alle haren direct op en heb je je putje in een mum van tijd gereinigd.

2. Vermijd vet in je afwasbak

Het putje in je keuken moet meestal veel etensresten verwerken. Kleine kruimels zijn geen enkel probleem, maar vet is dat wel. Vet is namelijk vloeibaar wanneer het warm is, maar zodra het afkoelt gaat het stollen. Het resultaat? Leidingen vol met stukken vet die maar niet lijken op te lossen. Heb je per ongeluk wat vet door je putje gespoeld? Sluit je spoelbak af, doe er een vaatwasblokje in en vul de spoelbak met heet water. Nadat het vaatwasblokje is opgelost laat je het water lopen zodat de leidingen worden gereinigd (tip: dit kun je sowieso maandelijks doen, beter voorkomen dan genezen!)

Lees ook: Vervelend geurtje? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van geurhinder

3. Gebruik je putje niet als afvalbak

Even alle etensresten door het afvoerputje spoelen: wel zo makkelijk toch? Dat is verkeerd gedacht. Je leidingen zijn ervoor gemaakt om water af te voeren, niet om al het vuil weg te werken. Heb je een bord vol met etensresten die je het liefst weggooit? Doe dat dan gewoon in de vuilbak en voorkom de kans dat je leidingen verstoppen.

4. Gebruik soda en azijn bij een verstopping

Hoe goed je ook voor je leidingen zorgt, het kan altijd zo zijn dat er een verstopping ontstaat. In dat geval is het belangrijk om geen chemische ontstoppers te gebruiken, want deze beschadigen je leidingen. Gebruik daarentegen een beetje soda. Dit middeltje is namelijk in staat om je afvoer schoon te schuren, maar is tegelijkertijd mild genoeg om geen schade te veroorzaken. Meng één deel soda met acht delen water, giet het door je gootsteen en laat het een nachtje intrekken voor de beste resultaten.

5. Reinigen sifon- of controleput

Alle huishoudelijk water gaat naar een sifon- of controleput, dit moet op regelmatige basis gereinigd/gespoeld worden om verstoppingen te voorkomen en een interventie van ons te vermijden.

6. Schakel op tijd onze hulp in

Heb je last van een verstopping die je zelf niet kunt oplossen? Wacht dan niet te lang en schakel ons zo snel mogelijk in. Een kleine verstopping wordt namelijk al snel een groter probleem. Derudder Cleaning staat altijd voor je klaar wanneer je op zoek bent naar een professioneel bedrijf om een verstopping te verhelpen.

Contacteer ons om een afspraak te maken, zodat je snel weer zorgeloos gebruik kunt maken van je leidingen.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7