Huis te koop of overschakelen op gas? Stel onmiddellijk je stookolietank buiten gebruik!

Wat doe je met je stookolietank als je je huis verkoopt of overschakelt van stookolie op gas of elektriciteit? Het antwoord is simpel: laten reinigen en neutraliseren of reinigen en verwijderen. Het gaat om een eenmalige kost die je op termijn de nodige kopzorgen kan besparen.

Monsterboetes voor stookolieverontreiniging

In het blogbericht ‘Lekkende stookolietank kan financiële kater opleveren’ lees je wat de (financiële) gevolgen kunnen zijn van een lekkende mazouttank. Het goede nieuws is dat je dergelijke scenario’s makkelijk kan vermijden. Voor je je huis verkoopt of overschakelt op gas doe je er goed aan om de stookolietank te laten reinigen en buiten gebruik te laten stellen!

De stookolie opgebruiken of opbranden is geen optie

Veel mensen denken dat de kous af is met het opgebruiken/opbranden van de stookolie. Niet doen! Er blijft altijd een rest achter in de tank. En die kan makkelijk oplopen tot 100 liter of meer. Lekt die hoeveelheid uit het reservoir, dan kan dat kwalijke gevolgen met zich meebrengen. Zelfs een bierglas mazout is al voldoende om een verontreiniging te veroorzaken. Denk maar aan je auto die twee druppels olie lekt op een natgeregende oprit.

De graad van vervuiling hangt ook af van de samenstelling van de bodem. 100 liter mazout die in een kleigrond loopt, is geen onoverkomelijke ramp. Lekt de brandstof in zandgrond, dan kunnen de gevolgen nefast zijn.

Stookolietank reinigen en opschuimen

Neem je de beslissing om je stookolietank te laten reinigen en neutraliseren, dan komen wij graag langs. We maken het reservoir leeg, reinigen de tank en gaan over tot het neutraliseren. Dat neutraliseren gebeurt, enkele dagen later, door een van onze vaste partners. Zij maken gebruik van schuim om de tank buiten gebruik te stellen.

Laat je stookolietank keuren en testen op lekdichtheid

Je indekken is heel erg belangrijk! Je wil een tijd na de verkoop van je huis niet geconfronteerd worden met een rechtszaak of een rekening die je niet kan betalen. Je kan met andere woorden nooit missen met een keuring. Aanvullend raden wij aan om een lekdichtheidstest te laten uitvoeren. Zo ben je helemaal zeker dat de grond niet vervuild is of kan worden. Je bent met andere woorden volledig ingedekt!

Het zekere voor het onzekere nemen? Vermijd een grondvervuiling of verontreiniging van je grondwater! Maak gemakkelijk en snel een afspraak via het contactformulier.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7