Het regent, het regent, wc-potten lopen over

OK, het zijn de pannetjes die nat worden, maar klopt het wel? Kan je toilet overlopen als het overmatig regent? Het antwoord van de professionals is volmondig ‘ja’. Maar waar ligt dat dan aan? We zochten het voor jou uit!

Als de straatriool een te grote hoeveelheid regen niet meer kan slikken, bestaat het gevaar dat je toilet overloopt

De riool kan het regenwater niet meer slikken

Als het met bakken uit de lucht komt, dan bestaat de kans dat de straatriool het regenwater niet meer aankan en het water ‘terugsteekt’ in de eigen riolering. Dit kan ertoe leiden dat je toilet overloopt, maar 100% zeker is dat niet. Is je eigen riolering onderaan de straatriool aangesloten, dan loopt je toilet bij veel regen zo goed als zeker over.

De eigen riolering heeft baat bij preventieve reiniging

Je hoeft niet meteen de schuld op een ander te steken, je kijkt best ook eens in eigen ‘riolering’. Als deze vervuild is, dan kan dit zorgen voor het overlopen van je toilet(ten). De voornaamste boosdoeners zijn hier wortels, urinesteen, ... Deze vervuiling of obstakels zorgen ervoor dat de diameter van je riolering kleiner wordt en dat bijgevolg het water niet voldoende kan wegvloeien. Een preventieve reiniging is hier dus zeker geen overbodige luxe. Wil je zeker zijn, doe dan een beroep op professionals om je riolering te inspecteren met behulp van een inspectie-camera. Ze vinden gegarandeerd de oorzaak. Vereist het probleem een herstelling? Dan dient dit te gebeuren door een erkend vakman. Derudder Cleaning lokaliseert het probleem, verzorgt de beelden en maakt het verslag op. De reinigingsspecialist kan je ook advies geven bij wie je met je probleem kan aankloppen.

Een terugslagklep kan veel onheil voorkomen

Heb je een septische put en wil je op ‘safe’ spelen, dan is het zeker het overwegen waard om een terugslagklep te laten installeren. Een terugslagklep voorkomt dat het water bij hevig regenweer ‘teruggestoken’ wordt op de eigen riolering. Belangrijk is wel dat deze achter de septische put zit, op de overloop.

Worstel je zelf met het probleem? Loopt jouw toilet over na een hevige regenbui?

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7