Waarom een preventieve camera-inspectie je veel geld kan besparen

Het toilet spoelt moeilijker door, er is een lek waarvan je de oorsprong niet kent of er blijft water in de douche staan: het zijn problemen die zeer vaak voorkomen en waarvoor meestal een tijdelijke oplossing wordt voorzien. Met een degelijke camera-inspectie weet je meteen wat er aan de hand is, zonder dat er onnodig breekwerken dienen te gebeuren.

Voorkom een verstopping

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een toilet dat verstopt zit, is sowieso een vervelende zaak. Verstoppingen voorkomen is een kwestie van logisch nadenken. Een van de grootste boosdoeners die wc’s makkelijk doen verstoppen, zijn vochtige doekjes. Als dergelijke doekjes aan de binnenkant van de afvoer blijven plakken, dan is het zeer moeilijk om deze los te krijgen met huis-, tuin- of keukenmiddelen. Bijna onmogelijk wordt het als er zich in de leidingen nog extra gebreken voordoen, denk aan een breuk of een verschuiving van de buizen. Doen dergelijke situaties zich voor, dan kan het afval nog makkelijker blijven haken en opstoppen. Lees wat je wel mag doorspoelen.

Zelf je afvoer ontstoppen

In de meeste gevallen gebruik je voor het vrijmaken van de afvoer een ontstopper.En die zal zijn werk naar behoren doen, zolang het gaat om een simpele ophoping van papier. Is er een achterliggende reden, dan is ontstoppen niet voldoende. Lukt het klassieke ontstoppen niet, dan schakel je een chemisch alternatief in.

Dat kan een oplossing bieden, maar heel vaak duikt het probleem, ook hier, even later gewoon opnieuw op. Een chemische ontstopper maakt namelijk een (tijdelijke) kleine opening in de verstopping. En het duurt meestal niet lang voor die opening opnieuw toeslibt. Vergis je niet, het gebruiken van een ontstopper is ook niet zonder gevaar. Wanneer de verstopping er niet in oplost, blijft het bijtend product in je afvoerleiding achter. En dat is niet zonder gevolgen. Heb je al een chemisch product in je afvoer gegoten? Breng onze medewerkers hiervan op de hoogte, zodat ze weten dat er nog bijtende resten kunnen aanwezig zijn.

Camera-inspectie na reiniging

Voor we onze camera’s inzetten reinigen we de leidingen die aan de oorzaak van het probleem liggen. Is het probleem niet van de baan, dan gaan we aan de slag met een van onze camera-inspectiesystemen. Derudder Cleaning beschikt over verschillende professionele camera’s die inzetbaar zijn in zowel de keukenafvoer van particuliere woningen als in grotere, industriële omgevingen en voor het inspecteren van grote straatriolen. Lees meer over de verschillende camera-onderzoeken en hun toepassingen.

Weten waar jouw probleem zich situeert? Maak een afspraak

Hoeveel kost een camera-inspectie

Hoeveel je effectief kan besparen met een camera-inspectie is afhankelijk van de situatie, net zoals de kostprijs van een onderzoek. Een ding is zeker: een camera-inspectie zorgt ervoor dat je niet hoeft te gissen en dat je zomaar lukraak breekwerken begint uit te voeren!

Een preventief camera-onderzoek is dus, zeker ook in de horeca, geen overbodige luxe. Als je niet weet welke de kwetsbare punten zijn, dan is het in beeld brengen van het leidingen- en/of buizennetwerk een maatregel die je in de toekomst heel wat onnodige kosten kan besparen. Los van camera-inspectie biedt Derudder Cleaning nog tal van andere preventieve maatregelen aan. Lees de getuigenis van Huis van Wonterghem eigenaar van o.a. discotheek Carré. In dit artikel looft de operationeel verantwoordelijke, Steven Maelfait, de medewerkers van Derudder Cleaning voor hun expertise en vakmanschap.

Camera-onderzoek geeft 100% duidelijkheid

Een verstopping? Derudder Cleaning lost jouw probleem meteen op. In veel gevallen is een doorgedreven reiniging voldoende. Bel je ons na een paar dagen of een week opnieuw op, dan heb je waarschijnlijk te maken met een structureel probleem. Een camera-onderzoek is dan de volgende stap om snel te weten te komen wat er precies scheelt en waar de oorzaak van het probleem ligt.

Doe een beroep op Derudder Cleaning als je een lek hebt in je afvoerleiding. Wij lokaliseren de problemen of voorspellen waar er zich in de toekomst kunnen voordoen.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7