Geuroverlast in jouw bedrijf? Zo vinden we de oorzaak

Geuren kunnen heel erg storend zijn, niet enkel in huis, ook in je bedrijf of in je horecazaak. Niets zo onsmakelijk als op restaurant een menu binnenspelen, terwijl een doordringende geur zich door de zaal verspreidt. Voor klanten die je zaak voor de eerste keer bezoeken, zou het snel de laatste keer kunnen zijn.

Wat ruikt hier zo?

Geuren zijn onzichtbaar, maar o zo storend. Waar geuren vandaan komen, is vaak een mysterie, toch zijn er een aantal voor de hand liggende verdachten. De hoofdverdachte is en blijft de afvoer. De zogenaamde putjesgeur is een zeer herkenbare. Het is ook een van de meest gehoorde klachten in restaurants als het gaat over geuren.

“Onwel door vreemde geur in restaurant”, “Putjesgeur in de hoek van het restaurant”: zo zijn er tal van reviews en kritieken terug te vinden op verschillende websites na een restaurantbezoek. Pak je geurprobleem vandaag nog aan!

Voornaamste oorzaken van geurhinder

Lekken in leidingen

Als sanitaire leidingen of CV-leidingen lekken zonder dat je het weet of je vindt niet meteen de oorzaak, dan kan je op termijn geurhinder waarnemen. Vaak is die herkenbare ‘muffe geur’ afkomstig van de schimmel die het gevolg is van het vocht dat uit de leidingen ontsnapt en in de muren trekt.

Verstoppingen in de afvoerbuis

Veel mensen zien de afvoer nog te vaak als een vuilnisbak. Ze gooien er zonder veel erg etensresten in, frituurolie, ... Door hier aandacht aan te besteden, voorkom je al heel wat onheil. Rioolgeur of ‘putjesgeur’ kan het gevolg zijn van een slecht verluchte afvoerleiding of van stilstaand water in een douche, bad of gootsteen.

Vervuilingen in de regenwaterput

Bladeren of stilstand van het water zijn hier de voornaamste boosdoeners en zorgen voor geurhinder. Bij het vallen van de bladeren is het niet ongebruikelijk dat deze in je regenwaterput terechtkomen. Als deze beginnen te rotten, dan heeft dat geurhinder tot gevolg. Hetzelfde voor regenwater dat te weinig wordt afgenomen. Bij stilstand dreigt er een aanslag van vervuild water in de afvoerbuizen, en dat zorgt voor geurhinder.

Overgelopen putten

Is de septische put al geruime tijd niet meer gereinigd of geledigd? Kans bestaat dat het water niet meer goed weg kan stromen en dat je put overloopt, met alle gevolgen van dien.

De professionele speurders van Derudder Cleaning

Derudder Cleaning beschikt over een heel arsenaal aan professioneel materiaal en hoogtechnologische apparatuur om o.a. geuren op te sporen, verstoppingen en defecten te lokaliseren.

Onderzoek met robotcamera

Rookmachine detecteert lekken

Met een speciale rookmachine gaan medewerkers van het reinigingsbedrijf op zoek naar de oorsprong van de geurhinder in jouw zaak, bedrijf of woning. De machine wordt aangesloten op de afvoerbuis en blaast lucht in de afvoer of in de riolering. Daar waar er zich lekken bevinden, ontsnapt de rook.

Rookdetectiemachine detecteert lekken

Camera-inspectiesystemen

Een camera-inspectie is een goede opsporingstechniek en kan gecombineerd worden met het gebruik van de rooktechniek. Met een camera spoor je niet enkel verstoppingen op, je detecteert ook lekken die geuroverlast kunnen veroorzaken. Preventief ingrijpen kan heel wat kosten besparen.

Eersteklasdienstverlening met rioolinspectiewagen

Rioolinspectiewagen en combiwagen
Rechts de rioolinspectiewagen

De inspectiewagen is o.a. voorzien van een robot met zoomcamera, een afstands- en hellingsmeter. Derudder Cleaning kan met dit systeem zowel de kleinere afvoeren (vanaf DN150) als de grotere straatriolen (tot DN1000) inspecteren. Wil je de beelden? Geen enkel probleem! We filmen de werkzaamheden en leveren een volledig verslag af waarin je duidelijk ziet waar de gebreken zich bevinden en wat de ernst van de situatie is.

Last van geuren of verstoppingen? Aarzel niet!

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7