Reinigen van vetputten doen we zo

Om een vetafscheider te laten reinigen, moet er steeds een erkende ruimingsdienst gecontacteerd worden. Tijdens de reiniging van je vetafscheider doen we de volgende acties:

Vetput gereinigd: voor en na

Stappen om de vetput proper te krijgen

• Leegzuigen van de afscheider . De afvalstoffen nemen we natuurlijk mee. Aangezien we een erkende ophaler zijn, krijg je daar ook een officieel attest van.

• Mocht dat nodig zijn, het ontstoppen van de aan- en afvoerleidingen. Nu we er dan toch zijn, is dat geen slechte optie.

• Reinigen van de vetput onder hoge druk. De afvoer wordt met een roterende kop schoongemaakt, eventueel met warm water om de aangekoekte resten mee te nemen.

• De vetput vult zichzelf terug na het eerste gebruik.

• Ontdekken we iets tijdens de reiniging, dan melden we dit meteen aan de zaakvoeder. Is er een te dikke vetlaag aanwezig? Bevinden er zich vreemde voorwerpen in de put of is er schade? Je komt het meteen te weten.

Waarom reinigen onder hoge druk? Als we je vetafscheider reinigen, doen we dat onder hoge druk. Alle vetresten zijn verwijderd, jouw vetput kraaknet. Wil je een vetput zo goed als nieuw? Met warm water reinigen we sneller en nog properder. Als de put en de afvoeren sterk verontreinigd zijn, dan is behandelen met warm water een absolute must. Pas na het zien van de verontreiniging (ter plaatse) beslissen we welke reinigingsmethode het best geschikt is.

Conclusie

Nu en dan bereikt ons het bericht dat men in een horecazaak met de handen in de vetput zit. Het vet vervolgens in een vuilzak gooit en meegeeft met het reguliere afval. Dat kan de bedoeling niet zijn. Ten eerste is het niet een erg aangenaam werkje. Ten tweede is de vetput nooit grondig gereinigd. En ten derde: het mag eenvoudigweg niet. De boetes zijn niet min.

Alles weten over de vetput in jouw zaak? Download dit gratis boekje over vetputten en weet voortaan perfect wat je te doen staat.

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7