Welke schoonmaakproducten kan ik gebruiken voor het reinigen van een septische put?

Kan je een septische put zelf ledigen? Je doet het beter niet! Kan je een septische put reinigen? Ook hier raadt men aan om dat niet zelf te doen. De gevaren die bestaan bij het ledigen gelden evenzeer voor het reinigen van een septische put. Als je dan toch wilt reinigen of de werking van de put optimaliseren, dan zijn er een aantal producten die het evenwicht binnenin de put kunnen optimaliseren en/of herstellen.

Septische put
Septische putten ledigen of reinigen laat je best aan professionals over

De septische put leeft

Een septische put leeft. De werking van de bacteriën die het gistingsproces in gang zetten, wordt het best niet verstoord door verkeerde zaken door het toilet te spoelen bijvoorbeeld. Als de bacteriën niet optimaal hun werk kunnen doen, dan is het evenwicht binnenin de put in gevaar. De afvalresten die tot op de bodem van de put zijn gezakt worden niet langer omgezet, waardoor het afvalwater moeilijker tot in de riolering geraakt.

Ben je niet zeker van je stuk? Loop geen enkel risico en neem contact op met de professionals van Derudder Cleaning

Hoe bewaar ik het evenwicht in mijn septische put

Er bestaan producten die helpen om de werking van de put optimaal te houden. Zo kan je met behulp van enzymes of ijzersulfaat de put ‘reactiveren’. Vermijd het gebruik van ‘commerciële ontstoppingsmiddelen’ of organische oplosmiddelen. Dergelijke producten kunnen wel degelijk het evenwicht in je put verstoren, met alle gevolgen van dien. Kies bij voorkeur een product dat biologisch afbreekbaar is of een niet bijtend product om je toilet proper te houden. Vermijd ook het gebruik van wc-blokjes. Het zou niet de eerste keer zijn dat zo’n blokje een toilet verstopt.

En vergeet niet: gooi geen dingen in het toilet die er niet in thuishoren!

Werkt je septische put niet meer naar behoren? Is er geurhinder merkbaar of krijg je het water niet meer weg?

Bel ons 24/7

Dringende interventie? Bel ons 24/7